Sunday, April 17, 2011

Malang Nasibmu, Baru(a) Bian!!!

Salam perjuangan..

Lembu punya sapi, sapi dapat nama,orang menang, lain orang jadi ketua pembangkang, alangkah malang nasibmu, Baru(a) Bian......

Details di bawah:

Baru Bian yang dijanjikan untuk menjadi Ketua Menteri oleh Anwar Ibrahim terus kecewa kerana Dap  tidak mengiktiraf beliau sebagai Ketua Menteri sekalipun Pakatan Rakyat menang dalam PRN Sarawak.

Hari ini Dap telah bersetuju untuk melantik Adun Dap Bukit Assek Sibu iaitu Wong Ho Leng untuk menjadi Ketua Pembangkang dalam Dewan Undangan Negeri Sarawak.

Pakatan sepatutnya menghormati Baru Bian yang telah disebut-sebut untuk menjadi Ketua Menteri atau pun Ketua Pembangkang jika tewas

Sumber dari Taiping Mali..terima kasih!!!!

p/s : Tak apa Baru(a), ini lagu untuk awak, boss awak yang nyanyi..hahaha!

Jangan bagi muka pada "mereka" ini lagi, Tan Sri Pehin!!!

Salam Perjuangan

Saya mengucapkan syabas pada BN kerana mengekalkan 2/3 pada PRN Sarawak yang ke 10, namun saya merasa terkilan kerana ada kerusi telah dirampas oleh Pakatan Haram, terutama bila orang kuat Tan Sri Pehin, George Chan telah tewas ditangan Dap, Dap telah hampir menyapu bersih namun 3 kerusi mereka tewas, PKR hanya dapat 3 dan Pas...habuk pun tarak, jadi tukang cebok Dap semata-mata!!!

Kita harap Tan Sri Pehin tak beri muka lagi pada "Mereka" yang berpaling tadah dan mengundi parti lawan, sedangkan parti lawan hanya beri janji manis sahaja, tapi masih mahu mengundi mereka, banyak pembangunan telah dibuat, tapi kerana sentimen, mereka menolak BN, itu jenis pengundi yang tak kenang jasa, tapi minta itu, minta ini, kita tak salahkan SUPP, tapi kerana "samseng impot" yang semakin bermaharaja lela, banyak kerusi SUPP yang terbang!!!

Beri hanya pada mereka yang kenang jasa  kerajaan negeri dan pusat, bukan pada mereka yang tak kenang jasa, kalau mereka nak bantuan, pergi sahaja pada DAP dan PKR!!!!!

Apapun, BN still rules....dengan semangat 1Malaysia!!!!!  We are still the champions!!!


Wassallam, Revolution!!!!